Trött i fingrar

Mina uppdateringar kan måhända bli en aning glesare några dagar framöver nu. Eller så får ni nöja er med megapegabilder och endast enstaka ord, som jag pickar ned med hjälp av nästippen. Helt ärligt; jag får sjukt ont i fingrarna av att sitta vid datorn. Har drabbats av överansträngning i fingrarna. Mina fingrar bokstavligen glöder. Trodde inte sådant hände på riktigt! Vi sänder alla en tanke till mina smärtande och överansträngda fingrar och händer, samt att jag tycker vi skänker en tanke till min fina farmor, som brutit axeln nyligen och har väldigt ont. Farmor, om du läser detta: krya på dig!

<-------------- Pickan har pickat för mycket :-/Vårda sin frukt?


Kommer hem till mina föräldrar och känner mig besviken. De har fortfarande inte lärt sig att man inte ska förvara bananer i kylen. Kanske ska fundera på att flytta hem igen, det här går ju bara inte.Prata ej medan en Picka pickar

Fadern berättar en historia om sitt Comhemabonnemang medan Snigelpickan sitter och knåpar blogginlägg:

Pappan: Jo så här var det. Det kostade si och så och fösäljaren sa det och det..
Pickan: Mm!
Pappan: Ja, sen bestämde vi ditt och datt och dott..
Pickan: Aaa...
Pappan: Ja, och vad tror du?
Pickan, sliter sig från datorskärmen: Vad sa du?
Pappan, med trött blick: Men snälla Picka, vad är det för fel med att kommunicera IRL?

Fast....ser ni hur han avslöjat sig själv här?

En pappa som till och med använder ordet "IRL" IRL kan omöjligt vara oskyldig i sammanhanget. Bara att krypa till korset och erkänna. Erkänna att även pappor är internetifierade.

Cabaaaam!

<------ Ta det på Facebook nästa gång ! Vet ni vad det är för dag idag?

Det är dagen då Snigelpickan inte orkar blogga. Orkar inte. Sjukt trött på er! Nä, skoja ba, aldrig trött på er. Däremot känns pollypåsen framför mina ögon liite mer lockande än att sitta här och skriva. Vet ni vad en polly smakar förresten? Nix, inte jag heller. Speciell smak. Choklad, mashmallow, gummi-segt-gott. Beroendeframkallande. Kan inte sluta. Jag fortsätter tugga hysteriskt trots att mina käkar snart intar inflammatoriskt tillstånd. Förstår ni? Jag har helt enkelt inget att blogga om idag. Slänger därför in en motiverad bild på en

Pollypåse Alienkrabba
Missöde III

Jag vet inte hur jag lyckades med det där. Heller. (!="=)#(¤=")(¤=!/#/!("("!#!##¤%=)Spårar ur ....

Har funderat en del över det här med märkeskläder den senaste tiden. Viktigt att det är rätt typ av märke, liksom. För många är det även viktigt att loggan syns ordentligt, så folk FATTAR att det verkligen är ett äka märkesplagg av god kvalitet och för att få statusen som följer med det. Hm. Därför har Snigelpickan i egen hög form lanserat ett nytt märke. Det heter kort och gott: "Märkeskläder". Tro mig, ingen kommer någonsin kunna missförstå att du har ett äkta märke på dig. Tänkte att det skulle kosta runt 49527 för en tisha med  den minsta loggan. 

<------ Jättemånga varianter

SnigelpickanSnigelpicka goes svar på talSnigelpicka bemöter nån slags "Hegerfors":

"Det är nästan inga som tittar på damfotbollsmatcher" - Och hur stort utrymme ges damfotbollen idag? Svårt att titta på något som sällan får synas i mediala sammanhang; bara en liten liten liten gnuttepnutte tanke. Dessutom har det varit stort intresse för t.ex. OS, VM, EM och annat. Finns många grymma fotbollsspelande tjejer.

"Ishockey passar bättre för tjejer, det är mindre komplicerat" - Men hallå? Är inte Ishockey en extremt mansdominerad sport? Och så långt mitt öga orkat se innan linsen blivit understimulerad, går sporten ut på att:

1 - Buffas, böka, knuffas, slåss... ja det där.
2 - Sitta i ett bås, snusa, samt spotta blod och tänder.
3 - Grymta oförståeliga läten i en krystad TVintervju i paus.
3 - Finns inte ens nån trea? Eller är det något slags spel också?

Själv har jag spelat fotboll i 12 år. Och såvitt jag vet är jag tjej? Eller är jag inte tjej? *ÄngSliG*

"Alla män är fysiskt starkare än kvinnor" - Världens mest uttjatade genusfråga. *Gäspar stort* Illustrerar med två välplacerade bilder.

ANJA PÄRSON - "Lilla gumman"

VS.

ALEX SCHULMAN - "Alfahanne"


Bloggälskling

Jag är så spänd på när den 20e personen ska börja bloglovina snigelpickablogen. Då blir det tjugoårsfest, minus år. Om du gillar Snigelpickabloggen kan du ju bloggälska den. Om du inte gillar den kan du ju göra det ändå, så du har en anledning att gå in och hysa din avsky mot något ibland. Vilket kan vara skönt. Annars kan ni ju bara göra ingenting om ni nu vill det, men det är inte så roligt, jag lovar.

bloglovin

Tror dessutom bestämt att min läsarskara har ökat lite den senaste veckan. Vilka är ni? Vilket är ert favoritord? Vill ni hångla?

<-------------Hångla med buspicka?Lunch med Bitterfisk

Idag åt jag lunch med bitterfisken. Han åt nån slags alg och jag åt kinamat.  Han verkade faktiskt må lite bättre än sist, hade till och med börjat prata engelska!

- But why are you suddenly speaking english, Bitterfish?
- Oh, well, I always knew that was my real language
- Hmm..
- Allright, allright, you see, I´ve got a plan
- Tell me!
- Im gonna escape from here and swim away!
- Oh. That sounds, possible
- Yeah! I think i belong in Spain originally
- Then the english makes a lot of sense!
- Yeah. I have a big brain, you see.
- For sure! But how are you gonna break the glass?
- I will use my fena (vad fan heter det på engelska då, aha "fin", jaja)
- But, Bitterfish, I think you will get hurt! And then you will have problems and probably die on the way down to the floor!
- Help me?
- Oh, Im afraid I can´t.
- Allright then, Im a fish, Im a fish... I know, just a stupid little fishie... yeah, go destroy my life, you do that
- Im sorry Bitterfish :-/
- YEAH YOU CERTINELY SHOULD BE YOU HEARTLESS HUMAN BEING!!

Och så vände han på klacken och simmade iväg. Jaja, det lägger sig nog till nästa vecka.

<--------- Poor thing.Mobilfan!

Varför döpte de inte mobilen till "HTC autocorrect"?Failställe!

Man vet att man har gått till fel ställe när en pojkvask på 18 år knackar en på ryggen och frågar: "Vilken linje går du på då?"

Man vet att man har gått till fel ställe när man ser sig omkring och inser att ingen är en dag över 18. "Men det är ju ungefär så gammal jag är" tänker man då. Sen ba: Oj! Det var visst fem år sen och OJ det verkar vara en viss skillnad mellan 18 och 23!

HÅHÅJAJA!!!!

Ge mig en skön bild att lägga in här!

<----------------- Cougar?KIND of hairy :-D


Vet inte om ni ser det. Men det växer ett hårstrå i mitt ansikte. ETT hårstrå. Jag har visat det för alla jag känner. "Kolla jag har börjat odla". Ingen tycker det är roligt, alla tycker jag ska "klippa bort det", eller till och med "rycka bort det" (är det inte lite brutalt att rycka?) Men jag har liksom fäst mig vid det. Känner att det är vi mot världen nu, om ni förstår. Det är ju det enda hårstrået jag någonsin haft på min kind. Har en liknande åkomma på stortån också. En ensam liten missbildning som växer ut. Så fint <3

Update: Fick ett klagomål. Det är visst två hårstrån, för att vara exakt. Åh! En liten hårstråfamilj <3<3
Ingen mellanmjölk?!

Äntligen har Espresso house kommit till Haninge. Jag var lycklig för en stund, men när jag väl stod där och skulle välja storlek på mumset, insåg jag att de inte har någon mellanvariant, utan antingen yttepytteliten eller MEGAPEGA stor. Vad är detta? undrade jag då. Här befinner man sig mitt i Mellanmjölkslandets mest mellanmjölkstäta centrum. Och de erbjuder inte medelalternativ? Otroligt dåligt.
Ingen glad picka.

 

<------------- Mellanmjölksfamiljen
Själva känslan (favorit i repris)

Lite livsnödvändiga kloktankar om vad man kan göra för att stärka självkänslan:

Fånga negativa tankar, och byt ut dem till nya och sunda sådana. "Jag är så ful" är varken objektivt eller rättvist att säga till någon. Lika lite som att man säger så till en vän, säger man inte så till sig själv. Folkvett helt enkelt :)
Skriva ned bra saker man har gjort och bra egenskaper man har varje dag
- Medvetet ta in bekräftelse och beröm från andra 
Fokusera på att uppmärksamma och ge plats åt det man gör bra och försöka att inte kritisera, eller framförallt inte nedvärdera sig själv för att man behöver jobba med något, för det behöver ju alla.
Alla har vi ett litet barn inom oss som kräver kärlek och bekräftelse. Vad gör man med barn som gråter och vill ha kärlek? Man ger dem det, förstås. Samma sak behöver storpickor ge till lillpickor. 
- Inte fastna för mycket vid hur det känns! Viktig punkt för oss "känsliga". Känslor är viktiga och ska beaktas, men man bör ej begrava sig själv i dem, det blir lätt ett ekorrhjul av hopplöshet, irritatoin, skuld osv. Känslor kan vara förjävliga men till stor del är det tankarna som styr känslorna!
Inte göra sådant som kan påverka ens självkänsla negativt. Till exempel: Har du vaknat på fel sida eller lider av depression, är det t.ex. inte en bra idé att börja dagen med att läsa dödsannonserna (om nu det får dig att må dåligt). Lyssna på dig själv och det du känner.
- En annan vettig grej är att ta ett steg tillbaka, mindfullness. Ta ett djupt andetag och låt tankarna komma och gå, medan du observerar att dem finns, för att sen låta dem passera. Att pyssla med meditation, yoga, eller olika former av träning kan nog hjälpa många. Tips på detta tema: läs Marias blogg: http://harmoniamaria.wordpress.com/
Slutligen: Förebilder! Fundera över vilken typ av människor du ser upp till, vilka du tycker är sunda och verkar stabila och nöjda med sig själva. Låt dessa omringa dig på olika sätt - citat, bloggar, schysta vänner osv.

Varför behöver man självkänsla? Den utvecklar en som person, den förenklar relationer, den gör att man vågar leva sina drömmar, vågar ha drömmar, vågar misslyckas och vågar stå för det man tycker. Den gör också så att man lättare kan ta kritik, att man kan bjussa på sig själv m.m. Alla förtjänar en god självkänsla och världen skulle antagligen bli en bättre plats om fler vågade reflektera inåt och jobba med sig själva. Själv är jag långt ifrån klar med min lilla resa men jobbar på´t och kommer fortsätta göra så.

Några åsikter eller komplement?
<--------- Ett jättestort kramkalasVardag för en Snigelpickelajn

Konstiga saker jag brukar fundera över eller ägna mig åt när jag har lite för mycket tid över:

När jag ringer på ringklockor och det låter "pling plong", gör jag ibland om ljudet till "plong pling" i mitt huvud." Ploooong Pliiiing"

När jag går brukar jag göra en låt av takten på mina steg. Om det är en grusväg kan jag variera låten med att skrapa foten efter mig i vissa rytmer. Vid refrängen börjar jag springa och när låten är slut måste jag tvärstanna. Eller. kanske inte riktigt så tvångsmässigt. Men det där första var sant.

Andra saker jag brukar göra när jag går, är att komma på mig själv med att ägna mig åt ihärdiga grimaser när jag diskuterar med en påhittad idiot. Alltså ibland när man känner för att bråka kan man liksom utveckla en situation som eventuellt KUNDE ha spårat ut. Med lite fantasi och aggressioner så blir det en hetsig diskussion där jag alltid går ut som vinnare med sträckt rygg och triumferande min. Sen stöter jag på en bekant på gatan som undrar vad fasen jag flinar åt och då är det som att bli slängd ned på jorden rakt i en uttorkad rabatt, igen. Ao.

Är jag ensam? *JäTTe ÄnGslIg*
Är jag?
Naaajs!Snigelpickafödelsedag

Idag fyller jag 23 hela år! Ja! Det är sant! Hela år. Inga konstiga fjärdedelar eller något sådant.

Jag har blivit klonad! Betyder det fler paket?
När man fyller 23 får man ett vänligt men bestämt brev från Stockholms län att det är dags att gå vidare och sluta hänga på ungdomsmottagningen. I present får man en kondom samt ett lycka till. "Den sista kondomen". Vart hade de tänkt sig att man ska gå när den är förbrukad då? *Orolig* Eller tänkte de att man ska återvinna den? Jag är iofs för miljötänk men i det här fallet känns det lite halvdant på något sätt. :-/

Godmorgon förresten!Hade iallafall kul när jag skrev det...

Är det bara jag eller blir bilderna större och större och texterna allt mer korta och obefintliga på Snigelpickabloggen? Tror ni att Snigelpickan har fallit för frestelsen? Liksom vattnat ur sig själv och hällt det i någon blomma någonstans som ba växer och växer och växer tills den blir stor likt elefantballe... varför just elefantballe, jäkligt omoget skrivet. Hur som helst. Jag sitter här och tänker på att jag kanske borde skriva ett inlägg eftersom jag inte skrivit ett på cirka åtta timmar och här i bloggspace uppdaterar man tills man spyr och sen när man har spytt så skriver man ett inlägg om att man har spytt, fast först fotograferar man spyan i närbild och förstorar upp den så alla kan förstå precis hur det såg ut. Men jag har ju inte ens gjort det! Alltså. Ja. Jag vet inte. Det här med att blogga...

SKOJA BA. Jag älskar att blogga. Kan man söka tjänst som heltidsbloggerska eller?

Krav:
Lev framför datorn - check
Skriv om obefintligheter - check
Ta bilder på latte och dagens outfit - halvcheck
Tro att du är nån - check
Var helst född 1994 - Hm, är jag körd?
Ansökningsbrev:
Hej! Jag är en otroligt ambitiös Picka på 22 år och 364/365 som nu söker jobb som bloggerska. Uppfyller alla krav och är jättebra på att (ord)bajsa

Nyckelord: Elefantballe, spya, bajs

FÅR JAG JOBBET?!

(Jani. När inläggen börjar handla om dessa företeelser kanske det är dags att stänga av datorn för kvällen)Smilla. The cat.

Vi fortsätter på det lite svartvita temat. Nu lite mer muntert i form av katt.
Trampdyna <3
Kan ha ätit en och annan mus för mycket det här året. Hon förklarar det med att hon "bunkrar upp för vintern". Och det kan man ju förstå. Det är lite katten Gustaf över henne, det är det ju. Men katten Gustaf är ju å andra sidan kattidealet NO1.

Grå dag?

Kändes er morgon lika grå och halvtrist som min? Vaknade ni också upp ur en mardröm om en attackerande nattmal klockan tre på natten med ett huvud som värkte? Klev ni upp klockan sju och bestämde er för att rata hösten i form av användandet av shorts men insåg efter en sekund att det skulle bli för kallt att ha dem? Ville ni helt enkelt att allt skulle bli OKEJ igen?

Lugn! Make everything OK-button räddar dig från allt: http://make-everything-ok.com/Missöde II


Missöde nr II på en vecka. %"#%#! Man kan säga att jag tänkte rätt fast fel. "Jag ska gå och kasta glasflaskor som stått i hallen några månader för länge" - Rätt. "Jag ska lägga dem i en chick men skör papperspåse för att jag tycker den är ganska snygg" - Fel.


Varför känns det som att den hånar mig?


Omöjliga omöjligheter

Omöjligheten har känts som en omöjlighet idag. Allt som tycktes möjligt gick upp i rök bakom en pappersridå som brann. Städerna som överbefolkades struntade i vad ni sa. De studsade på studsmattor och ropade att de inte brydde sig. Inte ett dugg. Och jag. Vet inte vart jag var. Tror jag bara beskådade det, i skydd av mina genomskinliga glasögon. Också rörde vi ihop en kantarellrisotto och satte smak på världen för ett slag.

Och vad jag ville säga med detta var kanske att jag inte vet vad jag ville säga med detta.Dammsugardöd

Jag dammsög idag. Gick runt i min lilla lya, visslade, gnolade och sjöng till The arks senaste album. Det var ganska dammigt måste jag erkänna, så det var verkligen på tiden att jag dammsög lite. Det tyckte min dammsugare också, ända tills jag kände att det tog.. stopp! Jag vände mig om och mötte en dyster syn:


Den hade tackat för sig helt enkelt.

Och man kan ju aldrig tvinga någon.. till något. Så det var ju bara lägga ner alltihop: det förstår ju ni också."Du ser ut som Barbie"

Sa en bekant och knäppte ett kort. Ja! Jag ÄR Barbie. En nylanserad variant, som vågar dricka öl utan att vara rädd för att benpiporna ska sluta sticka ut. En nylanserad Barbie, som drar till donken och trycker några cheese innan hon festar på mjödet. En som skiter fullständigt i att ingen placerar henne i en försluten plastförpackning, sätter upp henne på hyllan i en för trång klänning och trycker på henne ett bajsnödigt leende samt ett par höga balskor som hon inte kan stå i. En Barbie som inte har någon lust att bli placerad i ett plastslott med Ken i någon liten flickas barnrum. En Barbie som inte är orolig över vad några businessmän tror att hennes varumärke ska ta vägen när hennes kropp börjar se ut som en Barbie borde se ut. Jag är en Barbie, som ställer mig mitt framför dem, sveper min öl och pekar finger.

SO LONG SUCKERS!! Ropar jag till dem.

<------------ Nytt Barbiefejs?
En sån slags Barbie är jag. Ni?Och Gud skapade Snigelpickabloggen...

Vad tycker ni om min nya design? Cool, söt, gullig, för mycket, för lite, för lagom? Det är GUD som har gjort den till mig. Gud har också en blogg och där tycker jag genast ni ska klicka in och berömma henne extremt mycket! Grymt duktig! 

TACK "XANTIS"!!

www.alexandramalen.eu

Ps. Om ni vill dra till med ett "finblogg<3" så är det garanterat läge nu ;-D Ds.


TESTER

Ser ni den nya designen? Den är grön och Snigelpickig. Har sparat mallar men ser ju inte själv vad som blitt av den. Hjälp.


Missöden

Igår lyckades jag med många härliga missöden:

Hällde ketchup på vita soffan. Försökte torka bort med trasa och då blev det gult likt kissfläck.

Kastade makaroner på golvet. Trampade i dem också.


Massakerade en rouge och frigjorde smulet i väskan.

Bara några av alla mina favvosysslor!


Boktips

Kostar bara 399 kr. Kan va värt!

.
:-S

Gomorra!

Eller det kanske är en film förresten.

Igår var jag jag ute med E och J och på sista besökta stället vi var på (klockan halv 3 på natten) satt en kille och skrev på ett block med extremt små och kringliga bokstäver. Han hade mörkt krulligt hår och stora glasögon och verkade liksom uppslukad av det där blocket, medan hans vänner bredvid festade loss så det stod härliga till. Han var från Tyskland.

- What are you writing?
- Oh, just some philosofy thoughts
- About?
- About humans, life, everything, you know.
- Interesting. I like writing, too
- Yeah? What do you like to write about?
- Er... something in that way, too
- Like deep thoughts about life?
- Yeah. Very deep thoughts. About life.

Mina djupaste reflektioner hittar ni som bekant @SnigelpickabloggenVuxnet <3

Min fantastiska syster började gymnasiet häromdagen, och jag är så stolt över flickebarnet! Förlåt, inte barnet. Vuxnet, vuxnet menade jag. Hur som helst. Lite inspiration av Spiderchick som skrev om sin son som ropade "ajjabaja" till sig själv när han ritade på bordet. När min syster var liten, jaa, sådär två tre år kanske, hade hon en tendens att stoppa fingrarna i videon. På den tiden använde man sig av något som kallas för VHS, förstår ni. Hon satte sig framför videon och ropade med skräckblandad förtjusning: "Intee stoppa fingrarna i videooon" och då visste man att det var ruskigt bråttom in till vardagsrummet för att lösgöra barn från video. Det råkade nämligen vara så att fingrarna allt som oftast fastnade där inne, och då var barnet inte så glatt längre, utan lät mer "Inte, snyft, stoppa fingrarna i videon, snyft, uäääääää". HUR SÖTT?! Har ni träffat henne förresten? Vi är ganska lika som ni ser:Jag hör av mig sen?

Jag hade en diskussion med en vän häromdagen, som handlade om detta med att man ibland säger till vänner eller bekanta att man ska "höras sen", eller kanske till och med "ses senare" och hur olika man kan tänka om dessa meningar. För vissa betyder "jag kan ju höra av mig senare", att man SKA höra av sig senare. För andra betyder det lite mer "jag/hon kanske hör av mig senare eller så hörs vi typ imorgon". Jag tillhör nog den andra typen mer än den första, men försöker anpassa mig lite beroende på vem jag pratar med. Men det kan verkligen bli missförstånd p.g.a. dessa saker.

Hur tänker ni kring detta?


Schizo..pickeri?


Jag visste att Nelson Mandela var Schizo! knew it, Knew it, knew it, knew it, knew it.

Samtal med mig själv när jag stirrar på bilden:

- Men Pickan knip igen lite nu va
- Vadårå?
- Du är liksom lite... omogen?
- "Du är liksom litee... omogen?" (Tänk reklamfilm)
- Har du träffat Mandela i egen hög person kanske? Han kanske bara har ett stort ego, har du tänkt på det?
- Och du är gift med Jante, det hör man ju
- Men tyst, bara
- "TyySt BaRaA"
- Du vet vad som händer!
- NäE vAdÅå?
- NU MÅSTE DU DUNKA HUVUDET I VÄGGEN
- Noooooo

Inte bra att ställa diagnos på andra sådär. Det blir lite "kasta sten i glashus" utav alltihop. Måste nog ta i trä nu.Trodde alla bodde på Facebook

Jahapp. Här sitter jag och är helt uppe i varv på grund av en sak, som jag väldigt mycket skulle behöva råd till. OCH INTE EN ENDA MÄNNISKA ÄR INNE PÅ FACEBOOK. Jo, B, men henne har jag redan fått råd av och jag behöver fler. Förstår inte vart folk är om de inte är på fejjan?Jaha, ni tycker att jag har för få vänner om inte 40 st alltid är online? Eller så borde jag skaffa mig ett liv? Där hör man vad ni är för ena! Nä, vet ni vad. Facebook ÄR mitt liv. Nu måste jag fundera hur jag ska göra hära..

<--------------------- Ser lite speciell ut när jag funderar.


Kommentarsfältsdebatten (het)

Titta! Blev ju en riktigt relevant och het debatt i kommentarsinlägget (sa ju att man inte vet vart man hamnar) :

Postat av: Everlasting
Jag gör precis som du, särskilt hos Bloggkommentatorerna där det alltid lyckas bli debatt, oavsett hur oprovocerande inlägget egentligen är.
2011-08-18 @ 14:20:29 
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/

Postat av: Basen
Jag brukar läsa artikeln,
fnysa
och säga idiot för mig själv.
Sen läser jag kommentarerna, och då förvånas jag på riktigt. Då brukar jag skrika ut i kvarteret "IDIOTER VAD I HELVETE ÄR DET FÖR FEL PÅ ER?" Då folk exempelvis skriver banala känsloargument i objektiv form.

"Ja men bara för att jag fött ett barn så vet jag hur alla jävla mammor känner sig för att världen syns bara ur mitt perspektiv och alla känner precis som jag gör. Så därför borde alla mata sina nyfödda med glidmedel för då kan de poppa in i magen igen som jävla Benjamin Button och aldrig mer komma ut till denna hemska värld för min katt dog igår!"

Men jag kanske reagerar såhär bara för att jag är borderline Narcissist och förhåller mig helt agnostisk till allt och vill ha all fakta nedskrivet.
2011-08-18 @ 14:28:48 
URL: http://basenbloggar.blogg.se/

Postat av: Elin
Fin blogg :)
2011-08-18 @ 14:28:57
URL: http://klaraochjag.blogg.se/

Postat av: Snigelpicka
Basen: Word! Först fnyser man åt artikeln, sen fnyser man åt kommentarerna, och sist men inte minst, fnyser man åt sig själv.
Ta tag i de där narcissistproblemet bara. Lite äckligt liksom. Hehehe.
2011-08-18 @ 14:35:02 
URL: http://snigelpicka.blogg.se/

Postat av: Basen
Svar: Precis, antiklimaxet med allt hat kommer när man inser att man själv misslyckats med att hitta lösningen.

Postat av: Snigelpicka
... Och då börjar man hata hatet som sådant

Vinnaren av debatten är Elin förstås! Grattis :-D

Ps. Funderar på att göra om hela bloggen till ett enda stort kommentarsfält. Vad tror ni om det? Hähä Ds.Designerpicka

Vad sa ni nu då? Illustrerad med obligatorisk suddig  tärning. Kan vara det vackraste ni någonsin har sett.


Förresten! Ni har väl inte glömt? http://snigelpicka.blogg.se/2011/august/vettig-tavling.html

Man vet aldrig vart man kommer hamna

Jag älskar kommentarer. Alltså på riktigt. När jag läser bloggar är jag nästan mer intresserad av kommentarerna än av inläggen. Speciellt om inlägget är provokativt eller om ett hett ämne berörs. Då börjar jag, likt en skvallerbytta som aldrig kan hålla klaffen hoppa upp och ned där jag sitter. "Jaha, och VAD säger människor om att hon dricker ett glas vin när hon AMMAR, mån tro" också läser jag och rycks fram och tillbaka i debatten tills jag är alldeles snurrig i huvudet. Sen är det intressant att bara notera hur många som tycker något om allt, också. Apropå Cissi Wahlins debattartikel; när det kommer till kommentarsfält är kvinnor verkligen på hugget. Och män. Tråkigt dock när man bäddar in nedvärderande toner mot den som skriver, i dem.

Jag är verkligen inte alltid klar med vad jag själv tror och tycker i alla frågor, men när jag är det är jag ändå oftast öppen att ta in andras åsikt och eventuellt ändra min, vilket faktiskt kan förvärra det hela. Till slut får jag lägga ned hela grejen, lägga mig på en matta och blunda för att inte tappa bort mig själv. Det är det som är tjusningen med kommentarsfält som lever ett eget liv. Kanske med debatter i huvudtaget. Man vet aldrig vart man kommer hamna

Dålig hårdag :-/


Godmorgon sötnosar! Lite kämpigt idag. Mitt huvud har växt något enormt under natten och dessutom har jag dålig hårdag. Men men, bara att bita ihop antar jag.

Godisvett

Samtal med B:
- Visst är det okej att skjuta upp träningen nu när man har semester?
- Jaaa, gud ja. Träna kan man göra i himlen!
- Sant. Lär ju komma dit fortare också med tanke på allt godis.

Godis kan man äta på jorden!

<-------------- "Jordis"?Jag har fått barn!

Nu ligger den lilla sötnosen och sover sött för att kunna vara med om många viktiga äventyr idag. Till exempel spela roliga spel, kolla på filmer, lyssna på musik och annat trevligt. Mamma älskar dig <3

Välkommen till livet
HTC SENSATION


Vila inte i frid
Sony ericsson xperia mini äckelpro

Ni tycker att jag är för hård mot Sony? MEN NI VET INTE HELLER VILKEN SMÄRTA DEN HAR ÅSAMKAT MIG.

I övrigt vill jag tacka er alla för engagemanget i mitt världsviktiga mobilköp! Hade inte klarat det utan er!

Viktiga göromål.

Viktiga göromål idag så långt: ligga på en spikmatta på golvet och titta på hilmen genom persiennerna.


Ni?

Tror du att du är någon?

En dag ställde jag mig i en ravin, tittade upp mot himlen och ropade till bergen: "Jag tror att jag är någon!" Och berget ekade hånfullt tillbaka: "Va?! Vem är DU att tro att just DU är någon?!" Och jag kände mig lite ledsen och maktlös på något vis, för ekande ord mellan berg har en tendens att fortsätta göra så inuti en själv. Men så ramlade en gren ned ifrån ett träd någonstans, liksom seglade från skyn och landade bredvid mina fötter. Den sa: "Ingen människa är ingen, alla är någon" Och inte ska väl du utesluta dig själv ur den massan. En ingenhet är inget någon vill vara, eller låtsas vara. Människor har rätt  att vara stolta över sig själva, utan någon nedvärderande tystnad som hänger mellan rader. Utan hånfulla blickar eller ord som säger: Vem är du att tro att du förtjänar att få respekt, framgång, en vänlig blick eller lite jävla jävlaranamma att utstråla?

Våra åsikter eller ickeåsikter räknas. Och även om vi alla vacklar ibland, eller väldigt ofta, så får vi inte glömma bort att säga det till oss själva med jämna mellanrum. Får inte glömma att rabbla det i mantran så det sätter sig någonstans där det är lätt att plocka fram det igen. Och nästa gång du står i en ravin och ropar för att höra ekot, eller nästa gång någon ger dig en blick, en kommentar eller en vass armbåge i sidan som säger "Tror du att du är någon?" Glöm då inte att rätta avsändaren: "Inte tror. Vet."


Pickans klokcitat

"En kliché blir till sanning först efter man har upplevt innebörden av den själv" Vilket måhända är kliché i sig."

Foto av: Sara Bergström
Äkta upplevd kliché.

Dagens Infitt!

Jättestort huvud: Specialbeställt. Svartröda ögon: Från sov-dåligt-butiken. Enbenthet: HM. Allmän oproportionelighet: La redoute
Blev ni inspirerade till att se ut som jag? Öppna fönstret och skrik kod: Dagens infitt! så får ni 10 % rabatt.

Infitt låter äckligt? Jajaja men var inte så kinkiga nu :-)

Mobil ångest

Okej. Så här: jag gick tillbaka till mobilförsäljarsnubbarna. Det var en annan där än han jag pratat mest med.
"Jag vill byta mobil" sa jag, "till en HTC"
"Jaha då får vi väl ordna det" sa han, "vem var du hos?"
"Dig och en annan"
"Vad hette han?"
"Hmmm"
"Vänta! Visst var du MIN kund?!"
"Njaa, alltså jag pratade med dig. Också. Liksom"
"Jaa och du skulle komma tillbaka igen? Linnea?"
"Jaa, joo, fast det var ju inte BARA dig, utan han den andra också"
"X har snott min kund!"
"Ja, jag är ju bara oskyldig kund här så jag vet inte."
"Det är sant, det är sant, du ska få bästa möjliga service"
"Jaha! Låter skönt att höra."

Division fram och tillbaka, och jag bestämmer mig för en äckligt ny och dyr HTC sensation.
(Herregud jag har sån ångest nu. "Var den för stor? Kommer jag vara nöjd? BEHÖVDE JAG VERKLIGEN TVÅ PROCESSORER???")

X kommer tillbaka från sin lunch
"Så du har ångrat dig?"
"Japp"
"Hurru" (till sin kollega), "det här var MIN kund!"
"Ja fast jag pratade med henne först"
"Nej, jag pratade med henne först"
"Tjejen, visst var du hos mig för nån vecka sedan?"
"Ja, det stämmer"
Kollegan: "Fast hos mig också"
"Jo, jag pratade med båda"
X: "fast först med mig, du skulle komma tillbaka senare"
Jag: "Men herregud. Ni kan ta era "vem var först" och stoppa upp dem nånstans! Jag vill inte ha någon mobil längre"
De: Förvirrade blickar.

Åtminstone BORDE jag ha gjort så. Men jag fick nöja mig med att i ett ilskt tonläge förkunna dem om att jag inte bryr mig om vems kund jag är utan bara vill ha hjälp med mitt mobilköp. 

Och Snigelpickan önskade att hon var en gnutta bättre på att sätta ned en fot och en mindre gnutta velig i livet.

Kräftfest VS terapi

S - I LÖÖV kräftisar
Jag - Jag är i och för sig inte jätteförtjust
S - Hahaha, varför då kräftskiva?
Jag - Nej men jag vill ju inte göra de andra besvikna! :-S

Jag ska alltså tillägna mig (och C) en kräftskiva fast jag inte gillar kräftor. Behöver jag terpi för det?
<-------- En väldigt glad kräfta

Förresten blir väl själva festen terapi. Kräftfeststerapi.

Veckorevysk dubbelmoral

Jag har precis funnit Veckorevysk dubbelmoral när den är som bäst! Jaha, var det Solo? Jaja, same same.
"Vad han inte berättar för dig" Solo tar sig friheten att generalisera hej vilt om alla stereotypa föreställningar man kan ha om en man. Det gör ju inget, de har ju ursäktat sig i inledningen. Jamen då är det bara generalisera på! För guds skull.
Han gillar när du är dig själv
"Våga vara den du är, visa de där riktiga personliga och lite konstiga sidorna tidigt. Ni båda får roligare och han blir ännu mer besatt av dig"
- Kanon!
"
Han drar vita lögner
"För om sanningen ska fram så föredrar han dina feminina, höga sandaler framför dina klumpiga men wow-så-trendiga-Acne-skor".
- Kalkon!

Slutsats: han föredrar att du är dig själv om du är tillräckligt feminin och har höga sandaler var da´ och annars ljuger han för dig.

Tur att tjejtidningarna erbjuder såna här guider så man VET hur man ska vara för att bli omtyckt i ett förhållande.

Världens (sjö)sjuka friskhet

Jag hittade ett blogginlägg med rubrik ”i en sjuk värld blir även människorna sjuka”. Ett klokt inlägg, som jag av någon anledning fortsatt fundera över idag:


1.       Är världen så sjuk att människan BLIR sjuk? Eller vänta nu...

2.       Är det kanske snarare människans sjuklighet som gjort världen sjuk?

3.       Är det i själva verket den friska människan som byggt en sjuk värld?

4.       Eller; (hoppfull tanke) Är världen egentligen frisk, och människan så sjuk att hon inte kan se det?

5.       Det blir läxan tills imorgon. God natt!


Både fågelbok och tisha.

Jag och J var i staden idag. På Top shop fanns en tröja med diverse fåglar benämnda med sitt rätta namn under. Den kostade fyrahundra kronor och jag kände bara: Oh my god, cravings, måste ha!<3 och allt det där ni vet. Fågelbok och tisha i ett! Visst att man kan köpa samma sak på HM:s barnavdelning för en hunka, men jag är lite så. Vill att det ska vara rätt märke på kläderna. Lite kinkig kanske man kan kalla mig. Men man får ju mer kvalitet på en gukki eller billafjong (är inte det en bra synonym på, ja, ni vet, förresten?). Sen att den kostar tio tusen mer spelar ju ingen som helst roll för mig.
Ursäkta osäkerhetsminen. Är inte van vid att agera modell för en Snigelpickablogg. Om ni undrar vilken kamera jag fotar med för att få en sån fantastisk skärpa, så är den en 5 megapixel mobilkamera. Sony ericsson experia mini pro. Orkar inte med att ni ska hålla på och tjata om det där! Ljussättningen stod J för. Hon är lika proffsig fotograf som jag är modell. http://dearj.blogg.se

Smilla the cat tar en paus

Foto av Caroline Sjögren
Efter en hektisk helg med någon enstaka musfångst samt åtskilliga turer mellan matskålen och soffan, passar Smilla the cat på att ta en välbehövlig paus. Hårt att vara katt.

VAL

Status: fortfarande förvirrad över mobilval.
<-----Jobbig(t) val.
Övrig status: Singel och sugen på en latte! Ses nån gång!

Hur många lingon finns det i världen?

Var inte det jag skulle skriva om. Det jag skulle skriva var:

Om ni gillar Snigelpickabloggen och vill ge den möjlighet att använda sina vingar lite mer, finns det några väldigt bra tillvägagångssätt. Dels kan ni välja att rekommendera bloggen på Facebook. Detta kan ni t.ex. göra med direktlänk från startsidan i slutet på varje inlägg. Jag fattar tyvärr inte hur man lägger den i en permalink (om ni t.ex. klickat på inlägget på fejjan). Dålig service men inte dålig stämning!

Ni kan också följa bloggen via bloglovin, eller bloggälskling som vi brukar kallar´t, och när ni väl gjort det kan ni även gilla inläggen där. En annan najs sida är www.pusha.se, om ni har ett konto där, kan ni gå in och pusha Snigelpickabloggen! Amazing! Det var ungefär det jag hade på hjärtat för nu. 

bloglovin <------------ En jättestor knapp

Snela jelp mej

Igår gjorde jag misstaget att gå till en mobilförsäljare för att köpa en mobil. "Vadå, är det inte dit man går om man vill ha mobiler?" Mitt svar på den frågan är: Nja. Det bästa är nog egentligen att blanda in själva mobilförsäljarna så lite som möjligt i mobilköpet och låta en dator eller annan maskin sköta detta. Man vet nämligen ALDRIG vad en mobilförsäljares egentliga avsikt är!

Jag ville ha en en sån där som man kan peka på. Han plockade fram två varianter av samsung galaxy. Den ena hette typ S och den andra typ S2. Det skiljer alltså en viktig tvåa mellan de båda. Jag fick pilla lite på dem och kände då att Esset låg bättre i handen. MEN, esset med en 2a var ju nyare. Dumt att köpa en "gammal" mobil. "Jag tar nog den nya" hojtade jag. "Är du SÄKER?" sa mobilförsäljarsnubben. Eftersom jag i själva verket heter VELIGHET och inte Linnéa, så började jag förstås vela. "Njaaeee.. mjooaaa... mjeeeeeeeeeeee..." Mobilförsäljarsnubben började så att PROPSA på mig galaxy med bara ett S. Trots att den var billigare och äldre. Han sa att den är minst lika bra och jag kommer inte märka någon skillnad och dessutom la han på lite extra skal och dittan och dattan, om jag köpte den. Så jag gick med andra ord därifrån med snopen min och bara ett S i paketet.

Jag har inte öppnat paketet än. Beslutsångesten är total. Den är liksom större än den är när jag ska göra viktiga vägval i livet. Jag har nästan slitit mitt hår. Så; min fråga till er blir således: HUR ska mobilförsäljarsnubben TYDAS? För det är väl så man måste gå tillväga med de här luriga jäklarna! Hade han en baktanke? Fick han mer provision om han sålde ettan för att lagret behövde säljas ut? Eller var han (helt sjukt) välvillig?

Snela snela jelp mej

INTE bra :-S

Nämä! Godmorgon!
Jag har ett tips till er! Om någon lägger upp en bild på Facebook där ni ser ut så här:
Stirra inte er själva i ögonen då. Gör det bara inte.

En dollar på vift

Detta är inte vilken endollarssedel som helst. Som ni ser i röda rutan, finns texten "track me at.." tryckt på den. Kollegan som köpt den i USA blev nyfiken och gick in på hemsidan som var angiven. Och som hon fick lära sig om sin favvosedel. Till exempel att den rest sjuhundramil i sitt liv, och att den nu för första gången någonsin befinner sig utanför USA. Hon ska nu växla in sedeln så den kan bli såld till någon annan. Och när någon person någon gång bestämmer sig för att registrera den, får hon ett mejl om vart den har tagit vägen. ÄR inte det en helt fantastisk idé? Jag älskar den. En dollar värd 6,5 kronor som spåras världen över. Lite som att sätta en sändare på vargarna i norr! Eh, typ.


HATkommentar!

Numera är Snigelpickabloggen så känd att den får HATkommentarer. Visst borde det räknas som en sån? Jag menar om man ser till Anonymiteten samt ordet "ful". Det brukar användas i hatkommentarer.

Postat av: Anonym (och elak)
Hej, Jag skiter i vad du gör, du har en ful blogg och du får ABSOLUT inte titta in hos mig<3<3<3
Känns det bättre nu :)
2011-08-11 @ 21:03:47

Men NÄSTAN iallafall? Om man bortser från de där hjärtana och smileysen.

Mona Linnéas leende

Något som jag tror vi alla funderat över länge, är VARFÖR Mona Lisa plötsligt bytt både ansikte och leende? Jag har svaret: Mona Lisas leende var FAKE. Några desperata anställda på Louvren i Paris åkte världen runt för att hitta det riktiga. Och, tja, så knacka´ de på dorra och där stod jag och smilade! Tycker faktiskt tavlan är finare nu. Känns mer på riktigt. Har dessutom bytt namn; heter numera Mona Linnéas leende.


Ångra inget innan du dör.. eller?

Apropå meningen med livet. Många säger att man ska leva så att man inte ångrar något innan man dör. Det är nog något som folk ibland kastar ur sig utan att tänka efter vad det innebär. För, består inte livet av med-och-motgångar, förluster, ånger, ångest, lycka, glädje och hela spektrat av känslor som olika typer av upplevelser och erfarenheter kan leda till? Om man har levt hela livet utan att ångra en enda sak man gjort, har man verkligen lärt sig något då? Är det inte bättre att våga ta chansen att ge sig in på något och risken att man eventuellt kommer ångra det, än att alltid göra saker man är bombsäker på? Det hör nog till att ångra sig lite då och då och att försöka acceptera att man gör det ibland. Annars kommer man säkert börja ångra att man inte ville ångra sig. Och det är ju en jäkla sak att ångra!

Men nu ska vi inte trassla in oss här.

Snigelpickafödelsedag

Idag firar jag 22 år och tjugofem tjugosjättedelar. Woho!
Ja, jag har räknat ut det. Med miniräknare. Fråga mig inte hur jag gjorde det. Jag har glömt nu.
Nej, jag är inte säker på att det stämmer på dagen.
Jodå, jag har ett liv. Varje (födelse)dag är en viktig del av detta!
Tårta till folket!

Haninge ENGAGERAR!

Jag försöker göra en liten marknadsundersökning här på Snigelpickabloggen. VAD SÄLJER? Inlägg om bajs, chips, katter, orter, inlägg med bilder och inlägg som bara är allmänt meningslösa i sig.

Exempel: Inlägg om Haninge aka nya Stureplan: 16 kommentarer

Inlägg om meningen med livet: 2 kommentarer

Av endast kommentarssiffror att döma, ter det sig som så att mina läsare är mer intresserade av Haninge än av meningen med livet. Men det är ju fantastiskt! Sa ju att Haninge är the right place to be! Hm. Haninge kanske till och med ÄR meningen med livet? Vad tror ni? 

Haninge kommun hälsar förresten och tackar för komplimangen. Jag har sökt meningen med livet för en kommentar, men denne ville bara ställa upp på bild om den fick ha suddigt ansikte. Fegt! Dock låter Meningen med livet hälsa via ett pressmeddelande att den tappat sin mening för tillfället, att Haninge är en stark konkurrent men att den snart är på banen igen!

Snigelpickan själv låter hälsa att hon gillar er. Skarpt. Puss!

Haninge är hett!

Jag pratade med en kille igår, som bor mitt inne i Stockholms stad någonstans. Han har med andra ord nära till allt som har med stad att göra. Det enda han hade att klaga på, sa han, är hans långa resväg till jobbet varje dag.
"Jag har bara fem minuter till mitt jobb" Sa jag, lite malligt, glad över att det åtminstone fanns något jag kunde bräcka karln i.
"Ja, fast du bor ju å andra sidan i HANINGE" fnös han med en så nedvärderande och ironisk klang att till och med gudarna började fnissa.

Haninge (förort till Stockholm). Jag förstår inte? Är inte det lite som Stureplan? Finns ju till och med O learys här!

 


Meningen med livet!

Idag kära barn ska vi prata om meningen med livet! Ojdå tänker ni, här var vi djupa, och jadå säger jag, det är vi väl alla lite då och då? :) Jag har alltid funderat mycket, speciellt över  existentiella frågor. Den om meningen med livet har jag dock aldrig kommit fram till något bra svar på. Vem har det? Men något som har hjälpt mig när jag har haft det jobbigt, är att tänka att oavsett vad meningen med livet är, så lever jag. Jag har fötts och kommer fortsätta leva. För mig kan det tankesättet skapa en känsla av trygghet. Det tar ner mig på jorden och får mig att tänka: "ja, det är här och nu jag är". Det kan också få mig att fnissa till och känna att "hejsan hoppsan då kan väl jag göra vad sjutton jag vill?!"  Det är viktigt att jobba med sig själv och ifrågasätta sina tankar ofta. Annars kan man lätt snurra in sig.

Andra exempel på vad meningen med livet kan vara

- Skaffa så många vänner som möjligt på Facebook
- Uppnå sin fulla potential
- Kärlek
- Inreda sitt hem så snyggt som möjligt
- Vara en så god människa som möjligt
- Skaffa barn
- Ha roligt
- Göra så mycket galna saker som möjligt
- Gud
- Hjälpa andra
- Att klura ut meningen med livet
- Att lyckas hoppa 100 000 hopp över ett hopprep

Alla måste nog finna sin egen mening. Vad är din?

En av mina 32326 läsare..

En av mina 32326 läsare uppmanar mig i en kommentar att publicera mer bilder på mig själv här i Snigelpickabloggen. Hm. Kan bli svårt..
Jag lider nämligen av s.k. Snygghetssyndrom (SNYS) och som ni förstår kan det bli väldigt svårt att publicera bilder på sig själv när man är så snygg hela tiden. Men OKEJ jag gör ett försök! Räcker det med 6?
Jamen Herregud vad ska jag göra då? Det är ju obotligt!

Coco i colan?

Jag har en bekännelse: jag har alltid varit en sån där bajsnödig människa som dricker cocacola light istället för vanlig cola. Någon gång vid något ögonblick fick jag för mig att det var "nyttigare" och sedan har jag druckit det så mycket att jag tycker det till och med smakar bättre. Puh, vilken bekännelse!

Hur som helst, igår gick jag och handlade en liten lightare och njöt till fullo av varje klunk. Jag ser på håll att en karl som är kund på mitt jobb kommer gåendes emot mig. Han ser mycket upprörd ut. Karln jobbar som sjuksköterska och gillar att prata extremt mycket. I början trodde jag att han var mytoman på grund av alla hans underliga historier, men det är en annan historia, och nej, det är han inte. Vart var jag? Jo han kommer gåendes mot mig med en hektisk blick. Jag vinkar glatt. "Hejej" säger jag. "NEEEEEEEEEJ" ropar han. "Oj då". säger jag. "Du FÅR INTE DRICKA DET DÄR!!" "Nähä?" "NEJ. Det innehåller ASPARTAM. Det är FARLIGT! Mag och tarmcancer ökar i din åldersgrupp på grund av det!!" Sedan får jag mig en lång utläggning om aspartam, om Cola och deras sätt att förhindra förbudet av aspartan, att i Kina är produkten helt förbjuden osv.osv. Han mer eller mindre tvingade mig att återgå till den vanliga produkten.

Så jag kastade lighten och kände mig nedstämd i hela själen. Dels för att allt är så farligt ledsen gubbe, men också för att jag fäst mig vid min light. Det har alltid varit ett tecken på godhet i mina ögon. Men nu? Nu har jag tappat tron på läskedrycken som sådan.Standardsvar på opersonlig kommentar

”Hej, vad gör du?” – Sitter på toa, du då?


”Fin blogg!” – Men skämta med mig. Du ser ju att den är ful?


”Kika gärna in hos mig” – Jag kikar gärna in hos din mamma!


”Allt bra? <3” – Nej. Mitt liv suger. Jag lider av dubbelsidig  depression och har precis brutit båda benen.  Dessutom blev jag tvungen att gipsa huvudet igår eftersom jag råkade dunka det i en vägg. Så, NEJ ALLT ÄR INTE "BRA<3 <3<3<3<3<3"


Nej, men seriöst. Det är jättekul med kommentarer! Kommentera mera! Men jag kommer ju inte börja gråta om ni som skriver ovan nämnda saker skulle råka skriva något som är lite mer personligt. Liksom.


Annars älskar jag er alla grundligt och allt är gott. Speciellt choklad.


Finn ett rätt

<-------.--------------Finn ett rätt
Gårkvällen: jag hade köpt en fantastisk middag som bestod av räkor, pasta, creme fraische (eller, som mattananten med vitt hår från lågstadiet sa; "creme Frisshh"). För att festa till det köpte jag också en chokladbit att mumsa på till efterrätt. Tänk er att jag under hela middagen satt och såg fram emot efterrätten. Varje gång jag kom på att det regnade ute och kvällen kändes trist, dök chokladbiten upp. "Du har ju trots allt en Tarragona, så illa är det inte" piggade jag upp mig själv.

Efter maten matkomade jag mig, för att vid det rätta tillfället gå och göra i ordning en stor kopp te. Tände till och med några sablarns ljus. Gick sedan till påsen där chokladen låg. Inte. Öppnade kylen där chokladen vid ett förvirrat ögonblick kunnat läggas. Inte. "Jag kanske la den bland spaghettin skafferiet?" Inte. "Jag kan väl ändå inte ha kastat den?" tänkte jag och tog en titt i papperskorgen. INTE. JAG GLÖMDE CHOKLADBITEN PÅ COOP. VAD I HELVETE.

Sen grät jag hela kvällen.
Inte.
Jag älskar ilandsproblem
I...men tyst nu

Spiderkommentar!

Titta! Snigelpickan har fått en kommentar av Spiderchick ! Fast det är å andra sidan inte så konstigt. Händer ju varje dag att storbloggerskor tittar in. *ObErÖrd*

Postat av: spiderchick
haha gotta love it ;-)
2011-08-08 @ 12:39:51
URL: http://spiderchick.nu

Märker ni hur äckligt lika de där två namnen är, förresten? Man skulle nästan kunna misstänka att Snigelpickan är en copy-picka! Fast, nä. Snigelpicka har ju en historia och skapades för ca. 20 år sedan, ovetandes om någon himla "Spiderchick" (Läs historian under länken historia under bilden som är upp och ned) Dessutom är uttalet olikt.

Om man hade uttalat snigelpicka som "Snajgelpick". Då hade Snigelpickan vart ute på halt gräs. Å andra sidan, om Spiderchick hade hetat "Spindelchicka" så hade ju hon inte vart så jäkla poppis hon heller. Men nu känner jag att jag gled iväg i två rader av tokspekulationer.

Skönt att det var toktankekategori då.


Älskbild

Nu är jag i extas! Kolla den här älskbilden!

Exakt hur mycket älskar vi inte den?
Exakt hur vanlig är just den olyckan?


Det är fina Maria med blogg www.trisselstrassligatankar.blogspot.com
som hittat bilden i en bok med tokiga skyltar. Den förgyllde just min dag.

Hon gjorde något bra.

Underbara Camilla B har skänkt 100 kronor till Afrikas Horn. Snigelpickan själv har bidragit med 50 kronor till. Vi har skänkt ungefär 2700 SEK nu. Har du en blogg och vill skänka, är det bara slänga en kommentar till mig, så länkar jag dig. Jag tror att det är många som har råd att skänka en slant till välgörenhet.

Paraplyorganisationer

Idag regnar det så mycket att det behövs en hel paraplyorganisation för att undgå att bli blöt.
Ps. Tycker ni att jag har dåligt humor? Ring 020-555-333 Ds.
Ps igen. (Numret går till intresseklubben) Ds igen.
Ps igen. Steg min humor i era ögon nu? Ds igen.


akciplegins ne arav tta rallig gaj

Jag gillar att vända ut och in på saker. Vrida dem i 280 grader, suga ur saften från dem eller spruta en energispruta i dem. Jag gillar att hoppa över bokstäver och sätta dem i den ordningen jag vill. Jag gillar att leka med meningar, spela melodier med orden så att de bildar den vackraste eller knäppaste låten. Jag gillar att snubbla över trivialiteter, gillar att älska just dem. Jag gillar att blanda det oviktiga med det viktigaste, och sedan hänga resultatet i ett äppelträd. Jag gillar att lukta på smaker och smaka på färger. Rött som smakar rödare än färgen på koncentrerad hallonsaft. Grönt som smakar som en som en blomma utan namn. Höstkanten som ser ut som lukten av vardag. Jag gillar att uttala ordet uttal och jag gillar att älska viktigheten i att tala ut.

akciplegins ne arav tta rallig gaj

Otroligt verksam diet!

Hemkommen efter en liten vistelse på landet tillsammans med E och C. Det dracks lite vin, spelades spel, pratades till långt in på natten. Sedan sovs det ut riktigt ordentligt. Hårdkörde med min HCHFHSdiet där ute, och jag måste säga att den är otroligt verksam! Ni som inte provat borde göra det. Perfekt att köra över en helg sådär, så kommer man hem som en ny människa. Om ni inte tycker att den fungerar, är det nog för att ni måste dubbla antalet chips. HCHFHS kräver regelbundet intag av just denna råvara.

<------------------------------------------------ Chips

Givemeattentionbook

Tänk er en enorm plattform av typen "plattan" i Stockholm. Fast ännu större. Tänk er att på denna plattform står det några hundra till tusen människor, som alla cirkulerar runt och tittar på varandra hela tiden. Man kan ju inte kolla på alla samtidigt, men om någon säger något särskilt, stannar man en extra stund och skänker en kommentar eller en dunk i ryggen till personen i fråga. Tänk er också att alla dessa människor ständigt står och ropar: "Se mig, se mig, se mig, se mig, se mig" samt ut i tomma luften deklarerar saker som 

"Jag åt makaroner idag. Det var gootttt"
"Jag gillar inte True blood. Den suger"
"Fest ikväll!!! Vem ska meed?"
"Jag sprang tio kilometer igår"
"Bira, fett najs"

Sedan viftar de med armarna. "Här är jag, här är jag, här är jag", "Gilla mig!! Gilla allt jag säger"
Och så vidare. Kan ni tänka er hur roligt det skulle se ut, och hur desperata alla skulle verka? Detta är vi männikor, när vi hänger på Facebook.

Nu kanske jag lät negativ, men jag tror att jag övervägande älskar detta fenomen. Facebook gör det möjligt för människor att bli sedda. Innerst inne är vi ju alla små uppmärksamhetskrävande ungar som vill bli bekräftade! Facebook passar inte alla, men de flesta står ändå där i klungan, och blir gillad och gillar, lite då och då.


Obligatorisk bild: smillacat

Just nu: en bild med en kort text. Men bilden är ju bedårande. Det vår egen kära Caroline som lyckats fånga ögonblicket ännu en gång. ÄR HON INTE HELT UNDERBART SÖT! Smillacat, alltså. Caroline har ni ju aldrig sett men hon är också bedårande kan jag lova. Puss!

<------------------------ Själv njuter jag. Och du?

Normförändring?

Bloggar tenderar att vara fyllda med illustrationer, färger och framförallt bilder. I den stora massan bloggar är det oftast mer fokus på bilderna än texterna, verkar det som. Man lägger in en stor bild och en kort text under. Varför är det så? Det finns flera orsaker:

- Man har inte tid att skriva
- Folk har inte tid att läsa
- Folk orkar inte sätta sig in i något som är för långt

Och tid är pengar idag. Det ska gå snabbt. Budskapet bör förmedlas på 1 sekund för att folk inte ska tröttna och klicka vidare.

Nu pratar jag generellt! Det beror ju helt på vilken typ av blogg det är. Men, precis som i övriga samhället tror jag att vi är alldeles för dåliga på att stanna upp och tänka efter. Många skriver mycket tänkvärt och bra, men istället för att ägna några minuter till att läsa det som skrivits, spammar man ett "ha en bra dag" eller liknande. Jag menar inte att det är dåligt att göra reklam för sig, jag gör också det (men försöker åtminstone återkoppla till det som skrivits i inlägget) Men, är bloggar till för att läsas, väcka åsikter och tankar, eller ett slags forum där människor hysteriskt klickar runt, för att fler ska klicka på dem, som i sin tur kommer klicka utan att läsa, osv. osv..? Vi kanske ska tänka ett varv till.

I bloggvärlden är kvantitet lika med "kvalitet" (?) men håller det i längden?

Det har hållt. Det finns många idag stora bloggar som slagit igenom på att visa mycket bilder och skrivit några rader om sitt dagliga liv. Men idag tror jag att det behövs något mer. Den stora massan "modebloggar" och vardagsbloggar har vattnats ur. Kanske krävs det en normförändring i bloggvärlden, för att den inte ska bli helt mättad på likriktade teman. Troligen är den redan på gång.

Eller; är bloggar bra just för att de är så? Ska man istället tänka: "vill man läsa något "vettigt" kan man öppna en roman!". Samtidigt har de som bloggar ofta stort inflytande över många personer, och kan på så sätt påverka människor.

Vad tror ni och orkade ni läsa ;) Annars finns en bild här nedan som ni kan titta på:

<--------------------------------- "Idag ska jag sitta på min rumpa. Vad ska ni göra gullepluttar?"

klyvd dagsform

Dagens form: blandning mellan batman, fjäril, barbie, gorilla samt knubbsäl, med en viss lutning åt gorillahållet.
Man vill ju sitta i solen. Någonstans. Men så kommer man på att man har den där tjocka boken man måste plugga i.

Några klick har räddat liv.

Min fantastiska syster tog tjuren vid hornen idag, och skänkte 50 kronor ! Evelina är 16 bast, har nyss gått ut nian och tjänar knappt ett barnbidrag i månaden. Kan hon så kan ni!
Även min fader, Sverre, kände att det var dags och han skänkte en hundring! Familjefest!Smilla the cat och hämnden.

Bild av Caroline Sjögren

Namn: Smilla (Aka: "Smilla the cat")
Intressen: Äta, sova, kela (ibland) och jaga.
Personlighet: Interigitetsstark, tycker om att få sin vilja igenom (Läs; katt).
Övriga noteringar: Gillar även att ställa till med hus i helvete
när hon är hungrig, vilket hon alltid är.

Så kom det sig att Smilla the cat hamnade i bråk med en annan katt. Vi kan kalla den för Göran. Göran och Smilla the Cat slogs för glatta livet, rev varandra på öronen och sådant som katter brukar göra. (Läs; Catfight). Men plötsligt gick bråket överstyr, och Göran fick ett övertag. Han kastade sig mot Smilla the Cat, som försvarade sig med sin söta tass. Då öppnade göran sin feta käft och högg hennes tass! Bara sådär! Smilla the Cat fick således dra sig tillbaka, med en skadad trampdyna på minuskontot.

Därefter följde ett veterinärbesök. Smilla the Cat var inte överlycklig. Hon mjauade och vrålade utan avbrott. Hon blev arg på matte och husse som utsatte henne för ännu mera sattyg. Smilla the Cat fick utegångsförbud samt nån konstig tratt runt huvudet. Inte nog med det fick hon dessutom MATförbud. Där gick gränsen! Hon slet av sig fåntratten och rusade på tre ben till matskålen, för att sluka allt som fanns där i ett glufs. Sedan öppnade hon munnen och deklarerade ett trotsigt "mjeeo" till sina ägare, medan hon stirrade dem stint i ögonen.

Matte och husse suckade och stängde in henne i ett rum. Men de skulle de inte ha gjort!! För i rummet, där låg ett viktigt papper till försäkringskassan, det som intygade att de skulle få tillbaka tusenlapparna hennes besök kostade.Smilla the cat bestämde sig för att massakera lappen, i en brutal hämndaktion.Man tager vad man haver

"När skedarna är odiskade fungerar smörknivar lika bra" - sa kollegan och rörde om i sitt kaffe:


Superhjälte!

Inte visste jag att jag hade en superhjälte bland mina läsare.
Signatur Birdien har valt att skänka 1160 kronor till Unicef
Och vet ni vad det betyder? Att vi tillsammans har skänkt närmare 2400 kronor
Fortsätt att skänka, så kommer jag länka :)

Hjältar!

Idag har än så länge fyra hjältar bestämt sig för att skänka mer pengar!

Länkar
Daniel Östlund - Vilken karl!
Sara Bergström - En sån kvinna!
Blogghjältar
www.emelieida.spotlife.se
www.shanesvensson.blogg.se

Tillsammans har de skänkt 450 SEK
och totalt har vi alla skänkt
1129 kronor 

"1160 Sek räcker till 2000 påsar vätskersättning, som snabbt och effektivt kan bota uttorkning"

Och du då? Hur mycket tänker du skänka?


Det är så jag jobbar

Gick till gymmet och gymmade. Tog i och svettades för glatta livet. Tyckte människor tittade lite snett på maj. Försto´ inte vaffö? Var jag ful när jag gymmade? *jÄTtE ÄnGslIgg*. Passade jag inte in på gymmet? Luktade mitt svett mögel? Vad var det frågan om? Sedan kom jag hem och skulle kolla på mina nyvunna muskler i spegeln, och då upptäckte jag det:
<---------------- Totally ut-och-in. Men det är så jag jobbar!

Första pris!

Några tappra själar har skänkt! Finns det fler? Jag kommer fortsätta länka till alla som kommenterar förra blogginlägget eller meddelar mig på annat vis. Som jag lovade länkar jag även de som inte har en blogg ;) se nedan:
Utan blogg (klicka):
Catrin Andersson
Elsmarie Östlund
Jonna
Med blogg (klicka):
Johanna:
www.lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Johanna:
www.dearj.blogg.se
Snigelpicka:
www.snigelpicka.blogg.se
679  kronor totalt
<---------- Vi får guldmedalj!

Några klick kan rädda liv. "Tävling"

Snigelpicka känner att det är en vettig dag idag. Därför ordnar hon en tävling! Eller faktum är att det inte är en tävling, utan något som är bra för alla inblandade parter. Och det fnns ett par stycken. Läs och delta:


"Östafrika har drabbats av den värsta torkan på över 50 år. Tio miljoner människor lider brist på vatten och mat.  I dagsläget löper tre miljoner barn risk att dö i undernäring och sjukdomar. Totalt är över 14 miljoner människor i regionen i akut behov av humanitär hjälp för att klara sina grundläggande behov av mat, dricksvatten och mediciner. UNICEF varnar nu för att läget ytterligare försämras och att krisen kan komma att omfatta ytterligare miljoner fler barn om inte den internationella responsen omgående trappas upp"


Jag vill att du går in på:

http://www.unicef.se/stod-oss/afrikas-horn

Och skänker valfri summa. Skriv sedan i kommentarsfältet nedan att du har skänkt, och om du vill även hur mycket du skänkte (varje krona räknas så känn ingen skam om du bara vill skänka en femma) så kommer jag att länka till din blogg om du har en. Om du inte har en blogg kan jag länka till ditt namn ;) eller så kan du bara känna dig glad och stolt över dig själv. SMS: Skänk 50 kronor: HOPP50 till 72900. Skänk 200 kronor: HOPP200 till 72900


Om du inte tänker skänka, tycker jag du ska klicka på länken nedan. Själva klicket går till välgörande ändamål

http://blog.paf.com/schulmania/


Detta är en så kallad win-win-win situation. Jag känner mig duktig för att jag ber er, ni känner er duktiga för att ni gör det och glada för att ni blir länkade. Men mest nytta gör vi förstås för dem som är drabbade.

Om du dessutom vill kopiera "tävlingen" och köra den på din blogg eller länka hit, har vi gjort en jäkla massa nytta och skaffat oss ett fjärde "win". Meddela mig gärna om du gjort detta.


Kom igen nu! Det var ju nyss löning! Vi gör något vettigt idag! Några klick kan rädda liv!

.


Jag var oskuld länge

<----------------- Men nu har jag köpt mina första nagellack. På riktigt. Jag har i princip aldrig ägt ett eget nagellack. Jag köpte fyra för 19 spänn på HM. Tyckte det var ett lagom pris. Är jag en riktig kvinna nu eller vad tror ni? Jag har ganska många skor dessutom, det är tydligen något slags kriterium. Spelar det någon roll att jag luktar svett när jag tränar och brukar göra nummer två ibland? *Ängslig*

Marknadsföring från förr

Jag är lite fascinerad av gamla tider. Häromdagen sprang jag på några affischer som jag spontaninhandlade. Här är en:

"Lux toalettvål är underbar, säger Susan Hayward"
"9 filmstjärnor av 10 använder Lux toalettvål"

Den naturliga följdfrågan här blir ju såklart; hur stor var denna undersökning? Hur många filmstjärnor har de frågat? Sedan blir den solklara insikten som sådan att, det fanns nog helt enkelt inte så många fler än 10 filmstjärnor på den tiden. Man kunde kort och gott kalla dem för "filmstjärnor" som en enda klump. Marknadsföring på hög nivå!
Man måste ju älska naiviteten och simpelheten i gammeltiden!